Μ' αυτό το πρόγραμμα θα μάθεις πολλά πράγματα για τα ηλεκτρικά κυκλώματα.
Πάτα στην παρακάτω φωτογραφία που παριστάνει την αρχική επιφάνεια που θα βρεθείς όταν εγκαταστήσεις το πρόγραμμα και το ξεκινήσεις ή εδώ (5MB DEMO, εκτελεί όλες τις προγραμματισμένες λειτουργίες, δεν αποθηκεύει τα κυκλώματα που δημιουργείς)
Όταν ερωτηθείς κάνε κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση του προγράμματος από τη τρέχουσα θέση" και ΟΚ. Απάντησε καταφατικά στις επόμενες ερωτήσεις για να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση του προγράμματος.

Επέλεξε τα σωστά αντικείμενα από το μενού στα αριστερά του προγράμματος ώστε να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και ν' αποφύγεις το κάψιμο των ηλεκτρικών συσκευών που θα χρησιμοποιήσεις.
Από το κουμπί Batteries (μπαταρίες) μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο ηλεκτρικό στοιχείο ώστε να μην έχεις πρόβλημα με το ηλεκτρικό κύκλωμα που θέλεις να κατασκευάσεις.

Από το κουμπί Switches (διακόπτες) επιλέγεις τον κατάλληλο διακόπτη. Με το κουμπί Lights (λάμπες) ή Audio επιλέγεις μια ηλεκτρική συσκευή την οποία θα χρειαστείς για να δεις τα αποτελέσματα του ηλεκτρικού ρεύματος. Χρησιμοποίησε το κουμπί Breakers (ασφάλειες) προκειμένου να ασφαλίσεις το κύκλωμά σου σε περίπτωση υπερφόρτωσης ή βραχυκυκλώματος. Κάτω αριστερά θα βρεις τα κουμπιά Labs και Ideas με τα οποία μπορείς ν' ανοίξεις έτοιμα ηλεκτρικά κυκλώματα σύνθετα και απλά.

 

Πολλά τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια θα βρεις αν συνδεθείς πρώτα στον Παγκόσμιο Ιστό (Internet) και στη συνέχεια κάνεις κλικ στους παρακάτω δεσμούς:

 
Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο, εδώ, Θα χρειαστεί να φρεσκάρεις τ' αγγλικά σου.
Και στα ελληνικά εδώ (Προσομοιώσεις από το Πανεπιστήμιο του Colorado: